Figyelem: leáll a hazai nagybank!

Csak karbantartanak.

2023. október 5., 12:45

Szerző:

Fejlesztési okokból 2023. október 6-án 14:00-tól 24.00-ig, valamint 2023. október 9-én 0.00-tól október 10-én 8:00-ig a lakossági hitelszámla-vezető rendszer nem lesz elérhető – közölte az OTP.

Az alábbi szolgáltatásokban lesznek változások:

  • Fogyasztási hitelek igénylése esetén a folyósítás a rendszer nyitását követően történhet meg legkorábban.
  • 2023. október 10-i napra ütemezikk át az október 9-i törlesztési napot lakossági hitelek esetén egyaránt.
  • A hitelszámlaegyenlegek az internetbankban és a mobilbankban a rendszer nyitását követően lesznek elérhetők.
  • Lakossági hitel szerződésmódosítással járó funkciók az október 9-i napon nem lesznek elérhetők.
  • A hitelszámlára érkező csoportos beszedési megbízások a karbantartás ideje alatt nem teljesülnek. Legkorábban 2023. október 10. 8.00-tól teljesülhetnek újra, ha azt a beszedési megbízást indító fél a karbantartás után kezdeményezi.
  • Az érintett időszakban hitelkártyára történő befizetések a következő munkanapon (október 10. kedd) kerülnek könyvelésre és válnak elérhetővé.

Az érintett termékek köre: ingatlanhitelek (támogatott és piaci lakáshitelek, jelzálog-típusú hitelek), munkáltatói hitelek, személyi kölcsönök, Babaváró kölcsön, hitelkártyák és Hitelkártya Részletfizetési szolgáltatások, lombard hitelek, Folyószámlahitel Instant Kölcsön.

(Kiemelt kép: OTP Bank Faebook-oldala)

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.