Gátlástalan pénzbehajtásba kezdtek Gyurcsányék a VII. kerületben, mondja a Fidesz, holott épp a kormány sarcolná durván évekig az önkormányzatokat

2020. június 6., 16:58

Szerző:

Bár épp az egyik legfrissebb kormányzati anyagból derül ki, hogy a vártnál jóval több elvonással kell számolniuk a helyi  önkormányzatoknak – összesen 160 milliárd forint a korábbi 43 helyett –, és órákkal azután, hogy ez kiderült, a Fidesz kezdett ujjal mutogatni a baloldali önkormányzatokra.

A kormánypárt most azt "fedezte fel", hogy a főváros VII. kerületében, Erzsébetvárosban a baloldali önkormányzat megsarcolja a vállalkozásokat. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a járvány miatt "sok munkahely és erzsébetvárosi lakó került veszélybe", de miközben a kormány segíteni akarja ezeket a vállalkozásokat, s

a "Gyurcsányék vezette" önkormányzat mégis "gátlástalan pénzbehajtásba" kezdett.

Kifejtette: a "gyurcsányista" Niedermüller Péter vezette kerületben a kormányrendelet ellenére behajtják a közterület-használati díjakat, pedig dönthettek volna úgy is, hogy ingyen biztosítják a teraszokat, a közterületet a vállalkozások számára.

"Gyurcsányék" azonban most is a sarcolást választották. Milliós nagyságrendben hajtják be a közterület-használati díjakat annak érdekében, hogy "saját zsebüket tömhessék tele", folytatta Bajkai.

A bajban lehet megismerni a baloldal embertelenségét - fogalmazott a kormánypárti politikus.