A Fidesz továbbra sem enged ellenzéki tagot a Médiatanácsba

Még úgy sem, hogy nekik nem volt jelöltjük.

2021. szeptember 22., 06:16

Szerző:

„A Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság ellenzéki tagjai nem vesznek részt a további jelölési folyamatban, miután a keddi ülésen kiderült: a Fidesz továbbra sem hajlandó az ellenzéki pártok jelöltjét megválasztani” – közölte a jobbikos Brenner Koloman (Jobbik), a bizottság ellenzéki alelnöke, az MSZP-s Gurmai Zita, az LMP-s Keresztes László Lóránt és a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio egy közös sajtóközleményben. 

Az ülésre azért került sor, mert az elhunyt Hankiss Ágnes helyére új tagot kell választani az Országgyűlésnek. 2019. decemberében kizárólag fideszes delegáltakból állt fel a 9 évre megválasztott Médiatanács új testülete. Az 5 ellenzéki frakció Silhavy Mátét támogatta a bizottság keddi ülésén, de a fidesz leszavazta őt. A Fidesz viszont nem állított jelöltet, ezért a bizottságot újra összehívják, hogy már kétharmaddal is lehessen tagot jelölni. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével, Matteo Salvinivel és a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel folytatott találkozóját követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. április 1-jén. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)