Újabb Fidesz-alapszervezet oszlott fel

Túl sokat lázadozott az egri elnök a központ ellen, borult a helyi szervezet.

2023. január 7., 12:48

Szerző:

Feloszlatták a Fidesz egri alapszervezetét, írta meg a Népszava. A lap értesülései szerint az ellenzéki koalíció által vezetett város ellenzékben politizáló, közgyűlési Fidesz-frakcióvezetője, Oroján Sándor és a párt országos vezetése között elmérgesedett a viszony.

A feloszlatást Pajtók Gábor fideszes választókerületi elnök kezdeményezte. Mirkóczki Ádám egri polgármester az ATV adásában már kedden megszellőztette a feloszlatás tényét, de azt csak most erősítették meg további források is a Népszavának. 

A leváltás oka ezek szerint az volt, hogy Oroján az utóbbi időben többször is nyíltan konfrontálódott a „központi akarattal”. Felemlegették például, hogy a városvezetésben részt vevő, MSZP-s Mirkóczki Zitával (aki a polgármesternek csak névrokona) Oroján „elvtelen paktumot kötött” több szavazás előtt is. Az Egri Post kérdésére Mirkóczki Ádám továbbá megerősítette, úgy értesült, hogy a teljes egri Fidesz újjászervezése is folyamatban van.

(Kiemelt kép: Oroján Sándor a Fidesz-frakció egri vezetője. Fotó: Oroján Sándor, Facebook)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.