Bajban van Fiala János, buktak a fideszes önkormányzatok, amelyektől ő közpénzt kapott

2019. november 13., 13:46

Szerző:

„Én Karácsony Gergelyre szavaztam, ugyanakkor elveszítettem az összes partneremet, akikkel való együttműködés nem kizárólag anyagi vonzatú volt, amit a hallgatóim mérsékelten értettek meg…. A partnereim közül nem csak a választás okán vesztettem el sokat, hanem az újakkal sem sikerült kontaktust teremtenem különböző okokból” – mondta Fiala János a Civil Rádióban saját műsorában, a Keljfel Jancsiban még október 31-én

A kirohanást a 444 vette észre. Fiala János  évek óta hetente beszélget kerületi polgármesterekkel budapesti ügyekről, azonban – állítja a portál –valójában olyan politikusokkal készített interjúkat, akik havi rendszerességgel fizettek neki. A ferencvárosi beszélgetésekben például kizárólag kompromisszumos, előre egyeztetett témák kerülhettek szóba.

Fialának az utóbbi időben Pestszentlőrinccel, Újpesttel, Ferencvárossal, Zuglóval és a Városliget Zrt.-vel volt szerződésese. A heti egy, körülbelül 15 perces beszélgetésért, mindegyikük

havonta nagyjából bruttó 270 000 forint körüli közpénzt fizetett az újságíró F.J.P. nevű betéti társaságának. 

Fiala János
Fotó: Youtube

Az önkormányzati választáson a négy érintett önkormányzat közül háromban elbukott a fideszes vezetés. A frissen beiktatott újpesti polgármester, a momentumos Déri Tibor a 444-nek úgy nyilatkozott hogy szerződést bontottak Fiala Jánossal. Ferencvárossal december 31-ig van érvényes szerződése a F.J.P. Bt.-nek, de érdemes tudni, hogy Baranyi Krisztina ellenzékiként egy időn át nem szerepelhetett a műsorban. Zugló polgármestere Horváth Csaba úgy nyilatkozott, hogy egyelőre még nincs döntés a szerződésekről. A pestszentlőrinci polgármestert, Szaniszló Sándort nem sikerült elérnie a portálnak, de a műsorvezető panaszából, miszerint „elveszítettem az összes partneremet” arra lehet következtetni, hogy ez a megállapodás sincs biztosítva. 

Most, hogy a Liget Projekt megvalósulása erősen kérdéses lett, a Városliget Zrt. által fizetett havi apanázs is veszélybe került. Ráadásul a Médiatanács nem hosszabbította meg a Civil Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát, ami azt jelenti, hogy a Fiala-műsort sugárzó rádió az ellehetetlenülés szélére került, és csupán az interneten lesz elérhető.

Fiala János nem kívánt nyilatkozni a 444-nek.

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.