Fesztiváljegyért kérnek merész, meztelen képeket magyar tinédzserektől egy kamuszagú oldalon

2017. december 14., 13:45

Szerző:

Valószínűleg hamis levelek küldésével próbálják elérni saját oldaluk reklámozását azok, akik olvasói levélben keresték fel többek között a mi szerkesztőségünket is. A levelet egy anya írja, akinek állítása szerint lánya mutatott egy gyomorforgató oldalt. „Lehet, a 42 évemmel én nem értem már a fiatalokat, már a Puncs is sok volt nekem, de amit ma a lányom mutatott, egyszerűen felháborító!" – kezdődik a levél, amelyet több helyen is szó szerint viszontláttunk. – „Mutatott egy másik oldalt is, ahova már két barátnője is regisztrálta magát, amelyek lényege, hogy valamilyen fesztiválra adnak jegyet azoknak, akik minél merészebb (értsd: meztelenebb) képet töltenek fel magukról. Még csak nemrég indult, de már most is százával rakják fel magukat a gyerekek.”

A levél azt is írta, úgy tudja, hogy lányának barátnői az egyetem környékén kapták a szórólapot.

A Showbody nevű oldal nyitólapja
Fotó: showbody.com

Az említett oldalra rátaláltunk, amelynek felhívása így kezdődik: „Nem mutathatom meg senkinek, megmutatom hát mindenkinek! 

Szeretnéd megnyerni az egyik fesztiváljegyet az oldal tulajdonosainak vendégeként? Vagy csak bizonytalan vagy, és megerősítésre vágysz? Ne légy szégyellős, és tölts fel magadról egy minél merészebb szelfit.”

Az oldalon lefele görgetve rengeteg meztelen lány képét lehetett látni (de már nem). Az oldal tegnap nyitott egy versenyt fiúknak is, ám ezen eddig egyetlen, csupán félmeztelen tinédzsert lehet látni. 

Az üzemeltetők felhívják a figyelmet, hogy az oldal egy amerikai szerveren van, de ők a magyar jogszabályoknak is eleget tesznek. Amíg utóbbi finoman szólva kétséges, addig előbbi azt jelenti, nehéz lesz lekapcsolni az oldalt.

Az sem tiszta, kiknek a képei szerepelnek az oldalon, hogy nem lopott képekről van-e szó esetleg, más, akár külföldi oldalakról. A regisztráció jelenleg szünetel, az oldal tulajdonosai szerint azért, mert dolgoznak a megoldáson, ki hogyan bizonyíthatja, hogy elmúlt 18 éves.

A levél valós vagy sem, az oldal felháborító. 

Update:

Csütörtök kora délutánra az összes kép eltűnt az oldalról. Egyre gyanúsabb, hogy valami kamuról van szó (legalábbis abból a szempontból, hogy nem magyar fiatalok küldözgettek magukról meztelen képeket), egyelőre azonban nem világos, mi volt az oldal létrehozóinak célja. Az oldal felépítése és a képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy egy online szexpartnerközvetítő oldal akciójáról van szó.

Update 2:

a szlovákiai Komáromban komoly pánikot okozott a kamu. A komáromi városi hivatal minden iskola igazgatójának szétküldött egy körlevelet, amelyben  lakossági bejelentés alapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az iskolák környékén szórólapokat osztanak fiataloknak arra biztatva őket, hogy egy esetleges nyeremény fejében meztelen képeket töltsenek fel magukról egy internetes oldalra. A felhívás egy „fiatal egyetemista lány édesdanyjának" bejelentése alapján történt. Nagyon gyanús, hogy ez pontosan az az ál-olvasói levél, amit mi is megkaptunk, csak a debreceni egyetemet cserélték ki benne komáromi iskolára.

A Felvidék.ma megszólaltatta a helyi Selye János Gimnázium igazgatóját is, aki elmondta, még nem történt ehhez hasonló az intézményükben, de megkapták a körlevelet és szétküldték a közel hatszáz diák szüleinek. Az osztályfőnököknek is elküldték, beszéljenek diákjaikkal, de az iskolaigazgató szerint a kisebbek vannak inkább veszélyben. 

Update 3: Persze kiderült, hogy az egész egy nagy kamu, és ha nem lenne gyomorforgató az egész, azt is mondhatnánk, hogy ügyes marketingfogás.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.