Ferenc pápa szombaton a Budapest Sportarénában is beszédet mond

A szentatya háromnapos magyarországi látogatásának második napján az alábbi eseményeken vesz részt.

2023. április 29., 09:58

Szerző:

Április 29-én, szombaton reggel Ferenc pápa magánlátogatást tesz a Batthyány-Strattmann László Gyermekotthonban, majd 10 óra 15 perckor találkozik a szegényekkel és a menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, ahol beszédet intéz hozzájuk.

Ezt követően a szintén a Rózsák terén található görögkatolikus templomba is ellátogat a szentatya, ahol közösen fog imádkozni a jelenlévőkkel.

Délután találkozik a fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és beszédet mond nekik. Szombati utolsó hivatalos programjaként a Nunciatúrán magánprogram keretében találkozik a magyar jezsuita provincia tagjaival – értesít a hirado.hu.

A tervezett időpontok részletesen:

8:45: Ferenc pápa magánlátogatást tesz a Batthyány-Strattmann László Gyermekotthonban

10:15 perckor találkozik a szegényekkel és a menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban, ahol beszédet intéz hozzájuk. Ezt követően a szintén a Rózsák terén található görögkatolikus templomba is ellátogat a szentatya, ahol közösen fog imádkozni a jelenlévőkkel.

16:30-kor találkozik a fiatalokkal a Papp László Budapest Sportarénában, és beszédet mond nekik.

18:00: Szombati utolsó hivatalos programjaként az Apostoli Nunciatúrán – magánprogram keretében – találkozik a magyar jezsuita provincia tagjaival.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal rendezett találkozón a Szent István-bazilikában 2023. április 28-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)