Megújul a Lövőház utca, nehezebb lesz pofátlanul parkolni

Az önkormányzat szeptember végén jelentette be, hogy megkezdik a Fény utca és a Lövőház utca két Mammut közötti szakaszának felújítását.

2023. november 15., 17:31

Szerző:

Őrsi Gergely polgármester azzal kezdte a szeptember közepére meghirdetett közösségi egyeztetést, hogy tisztában van azzal, hogy a legjobb szándék ellenére se fognak olyan megoldást találni, ami mindenkinek tetszik. Mint a polgármester elmondta, a cél az, hogy minél több autó a felszín alatti mélygarázsokban találjon helyet magának – írja az enbudapestem.hu.

A Fény utca a kialakítására három tervet dolgoztak ki. A változtatások viszont minden esetben csak az utca piac felé eső oldalát érintik, az utca másik oldalán maradna a parkolósáv.

lövőház utca felújítás

 (Kép forrása: masodikkerulet.hu)

Az első változat szerint a forgalmi sáv mellett egy zöldsávot alakítottak volna ki, ahol 17 fa kapott volna helyet. A második változat már egy kicsit szerényebb zöldsávval számolt. Eszerint a zöldsávban létrehoztak volna 5 parkolóhelyet is, emiatt viszont már csak 14 fának maradt volna hely.

A lakók és az önkormányzat a harmadik változat mellett döntöttek, miszerint az utca a forgalmi irány szerinti bal oldalán 16 parkolóhelyet alakítanak ki, ahol 9 fának is találnak helyet.

A 16 parkolóhelyből ötöt napközben az áruszállítóknak terveznek fenntartani, a parkolókat hétköznap rövid időre, és csak áruszállításra lehet használni, az esti órákban és hétvégén viszont kizárólagos lakossági parkolóhelyek lesznek.

(Kiemelt kép: Google Maps utcakép-kivágás)