Közösségi zongora és fesztivál hangulat jön a Fény Utcai Piacra

Hamarosan indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

2022. április 29., 16:00

Szerző:

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében számos újítás érkezik a hétvégére a Fény Utcai Piacra. Demeter Márton a korábbi Városháza téri köztéri zongora megálmodója összefogott a Fény Utcai Piac és kereskedelmi Központtal, és új helyszínen is megvalósul a közösségi zongora projekt. Ennek keretében bárki szabadon igénybe veheti majd a hangszert a piacon, ráadásul kisebb koncerteket is adnak majd ott különböző társulatok.

A május közepéig tartó programsorozat keretein belül napozó, tánc és utcazene is lesz a Fény Utcai Piacon, közölte a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely. Ahogy az egyik eseményben írják, az első igazi tavaszi napsugarak örömére napágyakat helyeznek ki a Fény Utcai Piac Retek utca felőli teraszára. Ennek hatására azt várják, hogy a Piac nem túl ismert tere élettel telik majd meg és néhány napra új funkcióval gazdagítja a hagyományos piaci élményt.

„Pihenősarokká és találkozási ponttá alakul, ahol zene, grillezés, frissítők és koktélok, gyerek foglalkozások, D-vitamin gyűjtés és kikapcsolódás várható” – olvasható az eseményben.

(Kiemelt kép: Őrsi Gergely – Facebook)