Ifjúsági sportszállónak indult, felnőttbarát elegáns szálloda lett belőle

Ha gyerekzsivaj nélkül pihenne, az ifjúsági sportszálló, azaz a felnőttbarát (gyermekmentes) szálloda várja Felcsúton.

2022. december 9., 09:07

Szerző:

Eredetileg ifjúsági sportszálláshelynek indult, aztán a focicentrum mellett a földből egy felnőttbarátként hirdetett, elegáns szálloda nőtt ki Felcsúton – írja a 444.

Az ifjúsági sportszálláshelyre Tao-pénzeket is kértek Felcsúton. Ezt a forrást elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani, a labdarúgó-szövetséghez beadott tervekben ott is van, hogy „ifjúsági és sportszálláshelyet építtetünk akadémiai edzőtáborozáshoz. Az ifjúsági sportszálláshely a hazai és a nezetközi utánpótláskorú sportolók edzőtáboroztatásához, illetve a mérkőzések lebonyolításához szükséges szálláshelyeket biztosítja.”

A költségek ugyan másfél milliárd forintról indultak, a G7 viszont 2020 végén már 11 milliárdos támogatást számolt össze a sportszálló költségeire. A beruházás jelentős csúszással készült el, a végeredményen viszont az látszik, hogy ez messze nem csak egy sportszálló lett. A Hotel Pancho egy felnőttbarát szállodának hirdeti magát, ahol „meghitt csend van vacsora közben”.

A 444 cikkében arról ír, hogy amikor éppen nincsenek edzőtáborozó vagy meccsre készülő gyerekek, akkor bárki bérelhet szobát. Nem olcsó, most hétvégére például 60 ezerért kínálnak egy szobát.

(Kiemelt képünk: Hotel Pancho. Forrás: Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.