Feljelentést tett a Nemzeti Sport kirúgott újságírója, mert a személyes tárgyait is eltüntették a szerkesztőségből

2019. január 11., 21:07

Szerző:

Sinkovics Gábort, a Nemzeti Sport ismert újságíróját és publicistáját tavaly ősszel, harminc év után rúgták ki a Szöllősi György vezette laptól. A 444 azt írja, hogy feljelentést tett, ugyanis még szintén tavaly ősszel, kirúgása után bement a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworkhöz tartozó napilap szerkesztőségébe a személyes tárgyaiért, de a szekrénye eltűnt. 

Ezután a szerkesztőség vezetői állítása szerint szóba sem álltak vele, az eltűnt tárgyak ügyében küldött ügyvédi felszólításra sem reagáltak semmit. Az újságíró ezért döntött a feljelentést mellett.

A Mediaworksnél – fűzhetjük hozzá – valakit valószínűleg nagyon szórakoztat az újságírók személyes tárgyainak az eltüntetése, a Népszabadság szerkesztőségének a tagjai napokig nem férhettek hozzá a személyes tárgyaikhoz, amikor a lapot költözés közben, 2016. október 8-án bezárták. Csak külön engedéllyel, felügyelet mellett vehették át, amit a szerkesztőségben hagytak.

Szöllősi György, a Nemzeti sport főszerkesztője

Bár Sinkovics Gábor elzárkózott attól, hogy interjút adjon a 444-nek, a portálnak küldött egy személyes hangvételű írást Hazudtam Neked Apu! címmel. Ebben cenzúráról és seggnyalásról számol be, és azt írja, hogy egyik írásában a „sertéstelep” szót kicserélték „nyesttelepre”. Ez azután történt a kormányközeli lapnál, hogy kiderült, Kósa Lajos idős édesanyja megvásárolt egy sertéstelepet. Levelében arról is ír, hogy idős édesapja nagy rajongója Orbán Viktornak, ezért nem közölte vele karácsonykor a történteket.

A történtek után néhány nappal reagált a Mediaworks. Azt írják:

„Korábbi munkavállalónk írása meg nem történt eseményeket, valótlanságokat és rágalmazásokat tartalmaz, s ezzel negatív színben tünteti fel a Mediaworks Hungary Zrt.-t és annak alkalmazottait. A tisztánlátás érdekében ezúton szeretnénk a Sinkovics Gábor távozásával kapcsolatos tényeket rögzíteni.

Sinkovics Gábor és a Mediaworks Zrt. 2018. október 10-én állapodtak meg Sinkovics munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. Sinkovics Gábor munkaviszonya 2018. október 31-én szűnt meg, a munkáltató a megállapodásban szereplő időpontig Sinkovics Gábor minden járandóságát kifizette. A megállapodásban Sinkovics aláírásával megerősítette, hogy valamennyi magántulajdonát képező ingóságát hiánytalanul átvette, továbbá a felek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a nyilvánosság előtt nem tesznek egymásra jó hírnevet sértő tartalmú kijelentéseket. A felek aláírásukkal rögzítették, hogy egymással szemben semmiféle követelésük nincs."

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.