Felháborodtak a kirúgott a tanárok: nyílt levélben kérik számon Maruzsa Zoltánt

„Milyen erkölcsi alapon áll és vezet egy államtitkárságot Ön, aki hazugságra biztatja a beosztottjait?” – címezték a kérdést Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak a tanárok.

2023. június 20., 18:05

Szerző:

A múlt héten a Telexen megjelent Maruzsáék belső levelezése, amelyben az államtitkár helyettesének, Kisfaludy Lászlónak, valamint a Klebelsberg Központ több vezetőjének írta, hogy „Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani” és  „ha valaki kikéri utána közérdekűben, akkor ránk ragad a hazugság”. 

A tavaly ősszel, polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusok kérik számon Maruzsát:

„Milyen erkölcsi alapon áll és vezet egy államtitkárságot Ön, aki hazugságra biztatja a beosztottjait? Milyen erkölcsi alapon ítélkezik Ön a polgári engedetlenségben résztvevő tanárok felett, miközben az Ön által irányított intézményekben – ezek szerint – bevett gyakorlat a hazudozás?"

– idézi a tanárok nyílt levelét az Index. 

(Kiemelt képünk: Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára felszólal az iskolai erőszak megszüntetése és megelőzése érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 2-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)