Felháborodtak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Több mint százezer panasz érkezett a BBC-hez, amiért levették a műsorról a kedvenc sorozatukat a gyászhír miatt. 

2021. április 13., 11:28

Szerző:

A brit televíziózás történetének legtöbbet bepanaszolt mozzanata lett Fülöp herceg halálhírének a közvetítése. Nagyon sok tévénéző túlzónak tartotta, hogy Erzsébet királynő férjének múlt pénteki halála miatt levették a műsorről az EastEnders című sorozat vagy a MasterChef soron következő epizódját, és a gyászhírt, valamint a Fülöp herceg előtti tisztelgéseket ismételték – írja a BBC.  

A csatornához az eddigi számítások szerint 110 994 panasz érkezett emiatt. A BBC One és a BBC Two is Fülöp hercegnek szentelte a péntek esti műsorsávját, ami komoly zuhanást eredményezett a nézettségben, nagyon sokan elkapcsoltak vagy kikapcsolták a tévét, és inkább valamelyik streamingszolgáltató kínálatából válogattak.

De az emberek nemcsak az elmaradt műsorok miatt elégedetlenkedtek, hanem azért is, mert a megemlékezésekben szerepelt például András herceg, aki a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epsteinhez fűződő kapcsolatai miatt vonult háttérbe. András herceg miatt csaknem 400 panasz érkezett. 233-an panaszkodtak amiatt, hogy meglátásuk szerint a műsorvezetők nem a megfelelő öltözéket viselték – a bemondók például nem voltak feketében. De akadt 116 ember, aki meg azért panaszkodott, mert a BBC túlságosan is megkönnyítette a panaszkodást a műsorai miatt. A BBC még a héten reagálni fog a nagy felháborodásra.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet brit királynő férjét ábrázoló fényreklám London belvárosában 2021. április 9-én. Fülöp herceg ezen a napon, 99 éves korában hunyt el. Fotó: MTI/AP/PA | Kirsty O'Connor)

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.