Felfüggesztett börtön várhat Gődény Györgyre

A vírusszkeptikus gyógyszerész ellen rémhírterjesztés miatt emeltek vádat, amiért akár 5 évet is kaphatna.

2021. június 21., 09:57

Szerző:

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség Gődény György ellen, derül ki a 24.hu cikkéből. A portál megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjét, Szilágyi Lászlót, aki megerősítette a hírt, de hozzátette, a terhelt továbbra sem vallja bűnösnek magát.

A vádirat szerint Gődény György tavaly november 25-én Facebook-oldalán megjelent A választás szabadsága című cikkével a koronavírus elleni védekezés eredményességét veszélyeztette, az ügyészség ezért a különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztésért felfüggesztett börtönbüntetést kért. Ez a bűncselekmény egyébként a törvényben foglaltak alapján akár 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.

A vírusszkeptikus gyógyszerész az internetes oldalán rendszeresen tett közzé olyan írásokat és posztokat, amelyek nyíltan támadták a kormány járványellenes intézkedéseit, az arcmaszkokról pedig egyenesen azt állította, hogy azok károsak az egészségre. A hatóságok szerint Gődény György magatartásával képes volt félrevezetni jelentős követőtáborát, így akadályozva a járvány elleni küzdelmet. 

(Kiemelt kép I 2021.02.28. Tüntetés a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen, amit Gődény György szervezett. Fotó: Dimény András)