Fél méter magas betonfal épült a Velencei tó partjára

Tavaly nyáron a gárdonyi szabadstrandot kordonoztatta körbe Tóth István polgármester, most térdig érő betonfal épült a part mellé.

2021. április 22., 18:35

Szerző:

Fél méteres betonfallal kerítették el az agárdi szabadstandot a Velencei-tónál – közölte a Gárdonyi Közlöny a Facebookon. 

Nincs olyan érv, amivel ezt meg lehet magyarázni. Nincs olyan megközelítése balesetveszély, környezetvédelmi, esztétikai, tájképvédelmi, etikai szempontból sem, amely alapján ez a szörnyűség megállná a helyét településünk féltve őrzött szabad partszakaszán. Aki ezt idetette, tüntesse is el!

–  írták a közösségi oldalon. A Gárdonyi Közlöny felszólította Gárdony polgármesterét, Tóth Istvánt, hogy haladéktalanul szállíttassa el a betonfalat és gondoskodjon arról, hogy Gárdony partszakaszain ne helyezzenek el továbbiakat. 

A HVG emlékeztetett: a gárdonyiakat sokkolta tavaly júliusban, hogy az önkormányzat váratlanul körbekordonozta a város kedvelt szabadstrandját. Az emberek a kerítést elhúzva jártak a strandra. A helyiek az mondták, hogy szerintük a polgármester már régóta le akarja zárni a strandot, és így akarja elérni, hogy a fizetős fürdőhelyet használják inkább. A kerítést később a polgármester tudta nélkül bontották le.  

Egy hónappal később Tóth István egymaga döntött arról, hogy a város ingatlanvagyonából eladják a gárdonyi szabadstrand 800 plusz 1200 négyzetméteres területét.

 

(Kiemelt kép: Gárdonyi Közlöny) 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.