Fel akarta robbantani feleségét a válás miatt

Megfúrta a nő gázvezetékét és egy gyertyát rakott alá.

2021. június 22., 16:02

Szerző:

Még 2018 szilveszterén úgy próbálta meg felrobbantani a feleségét egy férfi Fejér megyében, hogy megfúrt egy gázcsövet, majd égő gyertyát rakott alá. A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt ellene – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a nő már elköltözött a férjétől. A férfi ideiglenesnek gondolta a mosolyszünetet, amikor viszont tudomást szerzett arról, hogy felesége benyújtotta a bíróságra a válókeresetet, úgy döntött, rábírja nejét a visszaköltözésre. Amikor szembesült azzal, hogy felesége szándéka végleges, elhatározta, hogy megöli őt, úgy, hogy a nő házában gázrobbanást idéz elő. Ennek érdekében, amíg a felesége a munkahelyén volt, másolt kulccsal bement a nő otthonába, és a gázkazán betápláló csövét a magával vitt eszközzel átfúrta, a gázcsapot kinyitotta, majd a készülék alá a mosógép és a fal közé egy égő gyertyát helyezett, aztán távozott a helyszínről. A robbanás már a nő hazaérkezése előtt bekövetkezett, 88.000 forintos kárt okozva.

A lakótérbe került gáz koncentrációja, elektromos szikra esetén újabb robbanást is okozhatott volna. A sértett a házba lépésekor azonnal érezte a gázszagot és elzárta az udvari gázcsapot.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.