Fekete-Győr András folytatja a munkát a Momentumnál

Céljuk, hogy még sikeresebbé tegyék a pártot.

2021. október 11., 14:54

Szerző:

Beadta pártelnöki lemondását Fekete-Győr András – közölte hétfő délután a Momentum volt elnöke. Fekete-Győr bejelentése előtt felsorolta a Momentum első fordulós előválasztási eredményeit. Mint mondta, olyan számokat is sikerült elérniük, amelyekre büszkék, és olyanokat is, amelyekre nem. Kiemelte, hogy 130 ezer választópolgár szavazott momentumos jelöltekre az első fordulóban, és így a párt 15 jelöltje indulhat 2022-ben. Továbbá a Republikon egy mérésére is kitért, eszerint a Momentum erősödött első forduló alatt.

Fekete-Győr bejelentése

 A volt pártelnök azzal folytatta, hogy az eredményekkel ellenben neki csupán 3,4 százalékos támogatottsága volt az első forduló alatt, így kezdeményezett egy bizalmi szavazást a párt küldöttgyűlésénél, ahol úgy döntöttek, „Fekete-Győr Andrásra máshol van szükség” – mondta, majd hozzátette: „Köszönöm a visszajelzést, tegnap késő este be is nyújtottam pártelnöki lemondásom.” Fekete-Győr András hangsúlyozta, nem búcsúzni jött, hanem lezárni azt az elmúlt 5 és fél évet, ami alatt a Momentum elnöke volt. Mint mondta, azon dolgozik majd tovább a Momentum új vezetőjével, hogy az elkövetkező időszakban még sikeresebbé tegyék a pártot.

Fekete-Győr bejelentése 2

 A szót ezt követően Orosz Anna, a Momentum alelnöke vette át. Mint megerősítette, a párt küldöttgyűlése egy szimpátiaszavazást tartott a pártelnök kérdésében és az elnökség tisztségéről. Orosz elmondta, a küldöttgyűlés döntése miatt és a párt alapszabályzata értelmében a tisztújításig ő veszi át a párt vezetését. Mint mondta, a lehető leghamarabb szeretnék kinevezni az új pártelnököt. Az alelnök továbbá azt ígéri, a fejleményekről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot is. Orosz hozzátette, az elnökség hat tagjának – Bágyi Zsuzsanna, Hajnal Miklós, Ilyés MártonTóth Endre, Mándi László – bizalmat szavazott a küldöttgyűlés, így az alelnök – mint mondta – elnökségi társaival folytatja a munkát a rendkívüli tisztújításig.

Az esemény végén Orosz megköszönte Fekete-Győr Andrásnak az eddigi munkát, majd az előválasztás fontosságát hangsúlyozta.

 

 (Kiemelt kép: 168.hu / Adrián Zoltán)