Fekete-Győr András sokkal jobban érzi magát a Pride óta

A Momentum elnöke azt szeretné, ha Magyarország mindenkié lenne.

2021. július 28., 20:53

Szerző:

„Magyarország mindenkié” – jelenti ki legújabb Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András. A Momentum elnöke sokkal jobban érzi magát a politikus, mióta legutóbb több tízezren vettek részt a Pride felvonuláson. Mint állítja, az emberek így álltak ki a szeretet és elfogadás mellett a gyűlölet ellenében. A Momentum miniszterelnökjelöltje szerint a kormány gyűlöletpolitikája elleni kiállás is volt az LMTQI-közösség felvonulása. 

„Nagy reménnyel és optimizmussal tölt el, hogy az uszításra építő kormánypolitikának láthatóan egyre kevesebben engednek. Mert egyre többen tudják: csak akkor lehetünk sikeres és példaértékű ország, ha tetteink egymás elfogadását segítik, ha döntéseink – a személyestől a politikaiig – minden magyar közös érdeke alapján születnek meg. Így lesz a magyar társadalomból közösség, és így lesz Magyarországból mindannyiunk hazája. Így lesz Magyarország tényleg mindenkié.” – fogalmazott Fekete-Győr András.

A múlt hétvégén tartott Budapest Pride az LMBTQ-közösségek éves felvonulása volt a fővárosban. Idén is hatalmas tömeg – mintegy harmincezer ember – vonult fel, annak érdekében, hogy a szexuális kisebbségek jogai mellett álljanak ki. Az eseményt csak maroknyi ellentüntető zavarta meg. A felvonuláson komolyabb atrocitás nem történt.

(Kiemelt kép: Fekete-Győr András Facebook-oldala)