Fekete-Győr András: Felszabadítjuk Magyarországot és Európát a Fidesz alól

2018. április 15., 10:50

Szerző: Bíró Veronika

A párt bejelentésének megfelelően a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András, is ott volt a szombati tüntetésen. Lapunk kérdésére elmondta, a Momentum azért vett részt a demonstráción, mert április 8-án milliók veszítették el a hitüket és a reményüket, valahol pedig a politikai közösségüket is. Minden egyes alkalom, amikor sok tízezer ember tud összejönni, fontos erődemonstrációnak számít. Morális szempontból is számít, hogy lássák az emberek, nincsenek egyedül – fogalmazott a politikus.

Fotó: Bíró Veronika

Nem gondolja ugyanakkor, hogy a hatalmas tüntetés a pszichikai hatáson túl bármiféle befolyást gyakorolna. – A szervezettségnek van hatása. Politikai pártok nem hiába léteznek egy demokráciában. Meg kell szervezni az embereket, el kell indítani őket a választáson. A Momentumba az elmúlt öt napban ötezer ember jelentkezett tagnak az eddigi 1500-hoz képest. Az emberek úgy érezhetik, hogy van értelme egy szervezett közösség tagjává válni. Mi folytatjuk a munkánkat – ígérte.

Elmondása szerint országos mozgalmukat szeretnék kiszélesíteni, és a 2019-es önkormányzati választásokra fel kell szabadítani a falvakat és a városokat a Fidesztől. Úgy gondolja, hogy nagyon sok munkát, főként terepmunkát kell ezért elvégezni.

– Meg kell találnunk az ellenszerét a migránsozásnak. Egy másik problémát és másik megoldást kell adni az emberek elé. Ezen fogunk dolgozni. Például hogy a kivándorlás mit okoz.

Ezeket kell szépen, egyszerűen elmondani, és választ adni rá – mondja. Első lépésként a 2019-es önkormányzati és EP-választásokra készülnek. Céljuk, hogy „Európát is felszabadítsák a Fidesz alól”, továbbá a magyar falvakat, városokat, és a fővárost is. Erre fognak gyúrni a következő években.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.