Fekete-Győr visszaszólt, Orbán kipróbálhatná, milyen nem Putyinnak dolgozni

2019. július 11., 09:55

Szerző:

Szerdán Deutsch Tamást megválasztották alelnöknek az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságában, de a liberális és szociáldemokrata vétótól félve az Európai Néppárt rajta kívül mindegyik másik fideszes szakbizottsági jelöltről – Trócsányi Lászlóról, Hidvéghi Balázsról és Bocskor Andreáról – inkább elhalasztotta a vitát. Az EP liberális frakciója, a Renew Europe a Momentum Mozgalom, a szociáldemokrata S&D pedig a négy DK-s EP-képviselő és az MSZP-s Ujhelyi István javaslatára döntött úgy, hogy nem szavazza meg a fideszes jelölteket,

mert Magyarország ellen a jogállamiság lábbal tiprása miatt folyamatban van a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás.

Emiatt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Facebookon kifakadt, hogy a Momentum Mozgalom „végre egyszer kipróbálná”, milyen az országért és nem ellene dolgozni, Fekete-győr andrás, az ellenzéki párt elnöke viszont kíméletlenül  lecsapta a magas labdát.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.