Farkasházy Tivadar szerint 15 ezer emberélet szárad Orbán lelkén

Farkasházy Tivadar könyvet írt, melynek lényege: ha Orbán Viktorék időben cselekedtek volna, több ezren még élnének. 

2021. november 20., 19:01

Szerző:

Farkasházy Tivadar humorista és újságíró erős bírálattal illete Orbán Viktort és kormányának többi emberét. Farkasházy Facebookra töltött fel egy videót, amelyben elmondja, könyvet írt a miniszterelnök járványhelyzetben meghozott döntéseiről. A könyv cime pedig nem más, mint: Halálcsoportban. 

„Írtam egy könyvet a járványról, megpróbálván a kormányzati propaganda és hazugságtenger elébe állni, miszerint a fél világ az ő teljesítményüket csodálja, erre azért még Goebbels doktor is csettintett volna. A végét azért nem vártam meg, mert ki tudja, hányan tehetjük meg. De igazából nem is a járványról szól, hanem főleg öt ember számtalan valótlan állítása, elhallgatása és a tények ütköztetéséről” – írja a nagy bejelentést Farkasházy Tivadar.

Mint azt a humorista írja, könyve középpontjában Orbán Viktor – Farkasházy szerint rosszul meghozott – döntései szerepelnek.

Farkasházy kiemeli, hogy Orbán Viktor lelkén szárad 15 ezer ember halála.

„A leglényegesebb, számszerűsített állításomat a könyv 211-231. oldalán fejtem ki, miszerint ha Orbán csak hét szomszédos kollégája teljesítményének az átlagát nyújtja, de legalább a második és a harmadik hullám kezdetén időben lép, s nem egy lejárt nemzeti konzultációval takarózik, akkor a harmincezer halott fele még élhetne” – írja Farkasházy-

A videó többi részében a humorista a kormányközeli embereket parodizálja, noha mint írja, “Kálomista úrnál” szerényebbek a lehetőségei, így Gálvölgyi János, Selmeczi Tibor, Para-Kovács Imre és Varga Ferenc József álltak a videó elkészítésében a rendelkezésére.

 (Kiemelt kép: 2021.11.16. - Képkivágás Farkasházy Tivadar Facebookra feltöltött videójából. Fotó: Farkasházy Tivadar hivatalos Facebook oldala.)