Facebookon mondott köszönetet az őt támogatóknak Judith Sargentini

2018. szeptember 19., 13:28

Szerző:

„Nagy köszönet mindenkinek, aki támogató üzenetet küldött és az összes kollégámnak az Európai Parlamentben, akik megszavazták a jelentésemet. Tudom, hogy ez új lendületet fog adni a magyaroknak, hogy kiálljanak egy olyan ország mellett, ahol mindenki félelem nélkül elmondhatja a véleményét. Egy olyan demokráciáért, amelybe minden magyar állampolgár beletartozik” - írta Judith Sargentini Facebook-oldalán, amelyhez egy olyan transzparens képét csatolta, melyen magyarul mondanak neki köszönetet. 

Történt mindez azután, hogy a Magyar Idők kedden megírta, hogy Soros György után a nevét viselő jelentés miatt a zöldpárti holland EP-képviselőt, Judith Sargentinit veszi célkeresztbe az Orbán-kormány következő kampánya, és kedd délután már meg is jelent egy videó a kabinet Facebook-oldalán azzal a felkiáltással, hogy a bevándorláspárti erők el akarják hallgattatni Magyarországot. 

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.