Kiderült, hogy mit mondott Orbán Medgyessy Péternek a 2002-es választások után

2002-ben Medgyessy Péter szoros eredmény mellett, de „legyőzte” Orbán Viktort, aki a vereségét követően elmondta, hogy hibázott a választások során. 

2023. március 8., 14:33

Szerző:

Medgyessy Péter az RTL XXI. század című műsorának volt a vendége hétfő este, amelyben felidézte, hogy Orbán Viktor mit mondott neki 2022-ben, amikor legyőzte az akkori és jelenlegi miniszterelnököt.

„Nézd, én néhány hibát elkövettem, ezért vesztettük el a választásokat, de vissza fogok térni, és meg fogom nyerni a következő választást.”

Medgyessy úgy értékelte akkor Orbánt, hogy fantasztikus hit és akarat van benne, valamint nagyon jó a képessége a hatalomhoz – összegezte az interjút az Index.

Orbánnak végülis csak félig lett igaza, ugyanis 2006-ban nem ,de 2010-ben végül megnyerte a választásokat, méghozzá kétharmados többséggel.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és felesége, Lévai Anikó (háttal) Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel beszélget a 17. vizes világbajnokság megnyitója előtt a Lánchíd pesti hídfőjénél 2017. július 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.