Több mint ezer fekete ruhás diák, tanár és szülő élőlánccal állt ki a felmentett miskolci igazgatóhelyettes mellett

Tüntetéssé alakult az élőlánc Miskolcon. A fekete ruhás tömeg a miskolci tankerület elé vonult.

2022. szeptember 12., 17:37

Szerző:

Ahogyan azt mi is megírtuk, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai hétfőn reggel fekete ruhában, élőlánccal veszik körül az iskola épületét, ezzel tiltakozva Dezsőfi György, az iskola igazgatóhelyettesének felmentése ellen. Több mint 50 tanár írta alá azt a szolidaritási nyilatkozatot, amelyben közösen állnak ki kollégájuk mellett.

A diákok csatlakoztak a kollégájuk mellett kiálló tanáraikhoz

Hétfőn azonban nem csak a szolidaritást vállaló tanárok, hanem a diákok is kiálltak a Dezsőfi György mellett. A feketébe öltözött tömeg a miskolci tankerületi központ épülete elé vonult - írja a minap.hu.

 

Az élőlácból békésen tüntető tömeg lett. Miután megérkeztek a tankerület épülete elé, beszédek hangzottak el, amiben a diákok azt követelték, hogy vonják vissza az igazgatóhelyettes felmentését.

(Kiemelt fotónk: Diákok tüntetnek a miskolci tankerület előtt. Képernyőkép forrása a minap.hu felvétele via Youtube)

21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.