Étolajjal öntötték nyakon a tanáraikért tüntető diákokat a Széll Kálmán téren

A folyadék ráadásul nagyon büdös is volt.

2022. október 28., 11:46

Szerző:

Felháborodva hívott a lányom, hogy miközben élőláncot alkottak a Széll Kálmán téren, a felettük lévő lakások valamelyikéből nagyon büdös, olajos folyadékkal nyakon öntötték a közvetlenül mellette álló diákokat. Először azt hitték, benzin, vagy gázolaj, de vélhetően a használt étolajat zúdította rájuk egy „bátor hazafi” – mondta a Népszavának egy budapesti édesanya, akinek lánya a Marczibányi téri Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium érettségiző tanulója.

A tizenéveseket érthetően felzaklatták a történtek, a Népszava információi szerint a jelenlévő szülők rendőrt hívtak és feljelentést tettek. 

Hasonló eset fordult elő szeptemberben Miskolcon, ahol a Herman Ottó Gimnázium elől vonultak tiltakozó diákok, tanárok, óvónők és szimpatizáns szülők a tankerületi központhoz, hogy ott átadják petíciójukat. Eközben a diákokat egy Széchenyi úti emeletes ház egyik lakásából vízzel locsolta le egy egy férfi.

(Kiemelt kép: Diákok, tanárok és szülők élőláncot alkotnak Budapest belvárosában 2022. október 05-én a tanártüntetésen. Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)