A költő és novellista Gyurcsány letörpézte Orbánt

Gyurcsány Ferenc hosszas írásban törpézte le Orbán Viktort. 

2022. október 4., 11:46

Szerző:

Gyurcsány Ferenc legújabb Facebook-posztjában kiadós testszégyenítéssel (szép angol kifejezéssel: body shaming) egyszerűen letörpézte Orbán Viktort.

A volt miniszterelnök Törpe című művében alaposan körüljárja Orbán Viktor magasságát, illetve az ezzel kapcsolatos – általa vélt – „fiatalkori becsípődéseket” is.

Az igényes és minőségi utalgatást most teljes egészében közöljük:

„A Törpe nem törpeállamot vezet. Úgy két-három százalék az egészhez képest. Ez nem kevés. Vannak kisebbek és nagyobbak is.

A Törpe pipiskedik, ágaskodik, mióta csak van. Nem szeret törpe lenni. Sejtem, lehetnek fiatalkori becsípődései is. Csak gondolom. Nagy hang, kis képesség. Egyelőre több a kudarc, mint a valóságos győzelem.

Most az mondja a Törpe, rosszalva Európa Oroszország elleni szankcióit, hogy olyat még nem látott a világ, hogy egy törpe szankciót hirdessen egy óriással szemben.

Mondja ezt a Törpe, aki egy évtizede megy szembe saját, országánál egyébként ötvenszer nagyobb közösségével.

Úgy olvasom, a tudathasadás gyógyítható. A kóros hazudozás is.

De akkor nézzük a konkrét esetet! Kóresetet.

Az Európai Unió gazdasági ereje legalább ötszöröse az oroszországinak. A NATO legalább tizenkétszer többet költ katonai kiadásokra, mint Oroszország, az előbbi hadseregének létszáma négyszer nagyobb, mint Oroszországé.

Mi előbb-utóbb megoldjuk energia gondjainkat. Mi tudunk venni. Lehet, hogy drágábban. Oroszország nem fog tudni eladni. Sehogy.
Talán már ennyiből is látszik, hogy ki a törpe, és ki az óriás. Oroszország egyetlen tekintetben van versenyben az Egyesült Államokkal, ez a nukleáris erő. Minden másban fényévekre van az USA-tól és a "kollektív Nyugattól".

A mi szerencsétlen Törpénk meg mentegeti a gyilkost és azért érvel, hogy ne büntessük őt és országát emberek ezreinek haláláért.
Nem tudom, annak idején mennyibe került a francia államnak a nyaktiló, a guillotin megépítése, felállítása, a hóhér díja. Nem tudom hány souval lett volna olcsóbb a vekni, ha az állam lemond a büntetés fejmetsző eszközéről.

De azt látom, hogy a rongy magyar kormányfő pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét, a szomszédos Ukrajna becsületét, épségét.
Rongyember. Piszkos.

Történelmi Törpe.

Meg egyébként is.”

(Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.