Erőszakkal vagy megtévesztéssel kényszerítette prostitúcióra a nőket

Több éven keresztül kényszerített nőket prostitúcióra Németországban és Svájcban egy szolnoki pár, mindkettőjüket elfogták.

2021. június 22., 08:42

Szerző:

A pár férfi tagja szinte minden esetben álnéven ismerkedett meg későbbi áldozataival, akikkel rövid ismeretség után érzelmi kapcsolatot létesített. Egyiküket megerőszakolta.

Később – arra hivatkozva, hogy vállalkozása anyagi gondokkal küzd – a nőket erőszakkal vagy megtévesztéssel prostitúcióra kényszerítette.

A sértetteknek Németországba vagy Svájcba kellett utazniuk, ott egy magyar nő fogadta őket, aki – szintén kényszer hatására – „betanította” őket.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek által megkeresett és átutalt pénzt a férfi élettársa vette fel.

A férfi és a nő az elmúlt években csaknem 21 millió forinthoz jutott a szexuális üzletből.

Június 17-én elfogták őket szolnoki lakásukban, majd előállították és emberkereskedelem, illetve pénzmosás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a párt. A rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását – áll a közleményben.

(Kiemelt kép: Az elkövetőknél talált készpénz. Fotó: police.hu)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.