Megfelelő kapcsolattal érettségi nélkül is lehet Covid-központot üzemeltetni

Érettségi nélkül doktornak lenni? A sümegi polgármester élettársa megteheti.

2022. február 4., 15:14

Szerző:

A hamis érettségivel tavaly lebukott és a beosztásából távozni kényszerülő korábbi egészségügyi vezető, Szabó Krisztina továbbra is használja doktori címét, s most épp Covid-labort nyitott Tapolcán – írja a Blikk.

A bíróság tavaly decemberben vette el a nő érettségi bizonyítványát, miután kiderült, hogy hamis, viszont időközben szerzett két diplomát, amelyek visszavonásáról csak akkor döntenek, ha jogerős lesz az ítélet. Ezért Szabó továbbra is használja a doktori címet és a tapolcai Covid-állomás megnyitásáról szóló hirdetésben is „PhD-ügyvezetőként” szerepel. 

A Blikk az egészségügyi centrum számán próbálta elérni, hogy megkérdezzék, miért használja a doktori titulust, a diszpécser hölgy azonban azt mondta, házon kívül van. A lapnak nyilatkozott viszont Kovács Mihály, a helyi Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, aki 2019-ben elsőként kérte a bizonyítvány kivizsgálását. Kovács azt mondta, őt is meglepetésként érte mind a doktori cím további használatának, mind a Covid-központ vezetésének híre.

Sokan úgy tartják, azért ívelt ilyen magasra az asszony karrierje, mert Sümeg fideszes polgármesterének, Végh Lászlónak az élettársa. A visszás helyzet szerint két diplomájának birtokában vezethette a sümegi járóbeteg-szakellátót, 2014-től. Ebben a minőségben bruttó 800 ezer forint volt a fizetése, majd Végh László polgármester 1,6 millióra emelte.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)