Energiaválság: 400 konténeres kazánt vesz az iskoláknak Palkovics minisztériuma

A fűtési szezon végéig történnek meg a beszerzések, a közoktatási intézmények földgázfüggőségének mérséklése céljából.

2022. szeptember 14., 21:14

Szerző:

400 konténeres kazán beszerzéséről döntött a közoktatási intézmények számára Palkovics László Technológiai és Ipari Minisztériuma, nyilatkozta a miniszter az atv.hu-nak. Ezek a konténer kazánok Palkovics elmondása szerint pellettet és biomasszát égetnek el a fűtéshez, és így csökkentik az intézmények földgázfüggőségét.

„A kazánok odahelyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni. és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni. A kazánok megrendelése zajlik külföldről is, de itthon is gyártanak ilyen kazánokat” – közölte Palkovics, aki beszámolt arról is, a beszerzett berendezések telepítése is egyszerű feladat lesz.

Az ATV-nek beszélt még arról is a miniszter, ennek az intézkedésnek a segítségével az idei fűtési szezon után stabilizálhatóvá válik az iskolák energiahelyzete.

(Kiemelt kép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapest Diákváros - Nagyvásártelep és környezete nemzetközi építészeti tervpályázat eredményhirdetésén Budapesten, a Nagyvásártelepen 2021. április 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)