Eltűntek a képek a Facebookról

Az itthoni és a külföldi oldalakat is érinti a probléma.

2021. augusztus 19., 08:28

Szerző:

Eltűnt minden kép a Facebookon megosztott cikkek címlapjáról csütörtök reggel. Mind az itthoni, mind a külföldi oldalak esetén látható a hiba. Hivatalos beszámolóról egyelőre még nincs értesülésünk a problémát illetőleg, de már több helyről is jelezték a fennakadást.

Így néz ki most lapunk Facebook oldala. De hasonló látvány várja az olvasókat bármelyik másik hírportál oldalán. A  probléma feltehetőleg Facebook rendszerhibából fakad. Nem lenne egyedülálló eset, ugyanis más jellegű általános hiba már többször előfordult a közösségi oldal története során. Volt, hogy az üzenet küldési funkció állt le hosszabb időre, de olyanról is gyakran számoltak be, hogy a felhasználók a saját idővonalukat nem tudták betölteni. 

(Kiemelt kép: Mark Zuckerberg, a Facebook amerikai vezérigazgatója a képviselőház igazságügyi bizottsága előtt, videokonferencián. Fotó: MTI/EPA/Washington Examiner/Pool/Graeme Jennings)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.