Eltemették katás létüket a tüntetők a Margit hídnál

Már átvonultak a parlament elé a Kossuth térre.

2022. július 25., 20:15

Szerző:

Egy fél sávot rövid időre ismét lezártak a kormányzati megszorítások ellen tüntető futárok a Margt híd pesti hídfőjénél. A 444 tudósítása szerint a demonstrálók egy, az élettörténeteiket tartalmazó koporsót is hoztak, amelyben szimbolikusan el is temették eddigi megélhetésüket. A koporsóba a szervezők felszólítása után a tüntetők papírokon élettörténeteiket helyezték el.

Egyikük például azt írta saját cetlijére, „Tanár vagyok, éhen fogok halni”.

A Margit híd egyik sávját ezelőtt röviddel a megjelenő több száz tüntető rövid időre lezárta, de később a tömeg a Kossuth térre, a parlament elé vonult át.

A Mérce élő közvetítésében követhetőek is az események:

(Kiemelt kép. Jámbor András, Facebook)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.