Eltemették Jankovics Marcellt

Orbán Viktor is beszélt a nemzet művészének búcsúztatásán.

2021. június 22., 20:07

Szerző:

Eltemették a Nemzet Művésze díjjal is kitüntetett rajzfilmrendezőt, Jankovics Marcellt, írja az MTI. A művész május 29-én, szombat reggel halt meg. 

A Farkasréti temetőben tartott temetésén beszédet mondott Orbán Viktor, miniszterelnök is, akinek részvétnyilvánítását Jankovics Marcell özvegye, Rubovszky Éva fogadta.

„Jankovics Marcell az egyik utolsó polihisztor volt, akit a földünk a hátán hordott, lenyűgöző életművet hagyott hátra” – mondta a miniszterelnök.

A gyászszertartáson részt vett még a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Szemadám György, képzőművész és Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke.

„Jankovics Marcell végtelenül erős, bátor, szinte emberfeletti módon széles látókörű, szuverén művész volt, amihez nyúlt, színarannyá változott.”

– fogalmazott beszédében az MMA elnöke.

(Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.