Az ellenzék elkezdett egyeztetni a 2022-es választásokról

2020. augusztus 13., 19:57

Szerző:

Minden egyéni választókerületben közös jelöltet állítanak a hatalom jelöltjével szemben – ezt 6 ellenzéki párt közölte csütörtökön, miután először találkoztak, hogy megkezdjék a felkészülést a 2022-es országgyűlési választásra. 

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd a közös jelöltállítás mellett közös programot is alkot majd,

és ha nyernek, együtt kormányoznak. A jelölteket később tárgyalással vagy előválasztással választják ki.

Abban is megegyeztek, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben, az időközi országgyűlési választáson a jobbikos Bíró László személyében közös, összellenzéki jelöltet indítanak.

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.