Elképesztő pompa jellemzi a Lázár János és családja erdőgazdaságainak szívében álló, tanácsadója nevén lévő kastélyt

Csak a kancelláriaminiszter és rokonsága földjein keresztül lehet bejutni, egy több száz méteres magánúton. Most légi felvételekkel leplezték le a hivalkodó luxust.

2018. február 11., 11:55

Szerző:

Újabb felvételekkel állt elő a Magyar Narancs a Lázár János és hozzátartozói erdőgazdaságainak közepén lévő, kacsalábon forgó palotáról. A hetilap cikke szerint szerényen csak Nagyréti Vendégháznak hívják azt az impozáns vadászkastélyt, amelyet a közelmúltban építettek a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén.

Egy titokzatos luxuskastély Lázár Jánosék batidai földjei között

A hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy köze lehet hozzá Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Hivatalos dokumentumokkal bizonyítani nem lehet, hogy a vadászkastély közvetlenül Lázár Jánoshoz köthető, de néhány árulkodó jel arra utal, annyira mégsem lehet számára ismeretlen a környék.

Mint arról a 168 Óra is beszámolt, az építkezés hírét még 2016-ban írt szellőztette meg az Átlátszó, hiszen akkor óriásdaruval húzták fel a házakat. A Magyar Narancs tavaly decemberi ottjártakor már úgy tűnt, végeztek a munkákkal. A bárki által járható közút mellől a főépület egy részét és a kisebb házak tetejét lehetett látni, de a főkaputól az oda vezető több száz méteres magánút előtt egy őr állt, csak ő engedhette be az oda érkezőket.

Néhány napja visszamentek, s sikerült – nyilván drónnal – légi felvételeket is készíteniük, amelyek elképesztő pompáról árulkodnak.

Azt is megírtuk, hogy a luxuskastély papíron egyébként először Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, ő 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól, ő kezdte el építtetni a hatalmas házat úgy, hogy hódmezővásárhelyi forrásaink szerint korábban nem volt olyan látható vagyona, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy egy ekkora ingatlan kialakítását egymaga finanszírozni tudná. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonosa is van, és ide apportálta az ingatlanvagyont. Kulik és Lázár János könnyen összeköthető: mielőtt még a miniszter polgármester lett volna Hódmezővásárhelyen, a városházán dolgozott együtt az ügyvéddel, és később Kulik rendszeresen adott jogi tanácsokat Lázárnak, továbbá a Miniszterelnökség – amelyet Lázár vezet – is szerződött vele.

A miniszter korábban azt állította, neki semmi köze sincs a vadászkastélyhoz, amelynek a megépítéséről akkor hallott, amikor az építtető tájékoztatta őt, mivel a telek szomszédságában „mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytat”.

Tehát Lázár bizalmasa építtet egy vadászkastélyt, amely körül szinte minden föld Lázáré vagy valamely családtagjáé. A térképadatok és a légi felvételeken látható részletek szerint is eléggé valószínű, hogy a kastélyt csakis úgy lehet megközelíteni, ha áthajtanak Lázárék földjén, és az egész kastélyt körbeveszi egy hatalmas kerítés, amely a miniszter földjeit határolja.

Lázár vadászszenvedélye közismert. A nyilvánosság akkor szerzett erről tudomást, amikor Failioni Donatella zongoraművész, Oszter Sándor színművész felesége 18 képes, nyilvános galériát tett ki a Facebookra a közös  soponyai vadászatukról. Az is kiderült, hogy Lázáré nem a legolcsóbb hobbi, szintén az Átlátszó írta meg 2014-ben, hogy a kancelláriaminiszter 23 millió forintért rendelt meg egy csehországi fácánvadászatot. A HVG által megszólaltatott miniszter szerint a szenvedélye a magánélete része, egy régi összeszokott társasággal jár vadászni.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.