Elképesztő luxust kínáló, hárommilliárdos magánrepülőgépen utazgat Mészáros Lőrinc

2018. január 26., 19:12

Szerző:

Egy hárommilliárd forintot érő Bombardier Challenger 605-ös magánrepülőgéppel utazik Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és üzlettársa, Szijj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa – derítette ki a Célpont. A Hír TV tényfeltáró műsora hónapokon át figyelte a magánrepülőgép útjait, stábja pedig indulás előtt vagy érkezés után több alkalommal is látta a felcsúti polgármestert és társaságát a ferihegyi kisgépes terminálon. A Célpont szerint aznap, amikor a magánrepülőgép a Forma-1 monacói nagydíjának reggelén felszállt Cannes felé, sikerült rögzíteni, amint Mészáros Lőrinc, Szijj László, Tiborcz István és üzlettársa, Paár Attila kilép a VIP terminálból, de tavaly augusztusban a magánrepülőgép leszállt Korzikán, Calviban is, ahonnan két nap múlva Szijj László felesége kitett egy bejegyzést a közösségi oldalára, most kedden, január 23-án pedig Malagán landolt, ahol a felcsúti polgármester tulajdonában lévő kéz futballcsapat, az Eszék (NC Osijek) és a Puskás Akadémia játszott edzőmérkőzést.

Mészáros Lőrinc 2017 májusában Monacóban

A Bombardier Challenger 605-öst egy ismert osztrák cég, az International Jet Management tartja fenn, a tulajdonosa pedig – állítja a Célpont – egy rejtélyes osztrák légitársaság, a Cursus Aviation, amely egy bonyolult konstrukcióban Mészáros Lőrinchez és az MKB Bank privatizációjában részt vevő üzleti körhöz kötődik.

Aami a magánrepülőgépet illeti, a Bombardier Challenger 605 a hatalmas kabinterével és bőrfoteleivel és minden utazójának elképesztő luxust kínál, a 7400 kilométeres hatótávolsága pedig azt jelenti, hogy egy tankkal az Egyesült Államokig el lehet repülni vele. Jellemző, hogy a Forma-1 urának, Lewis Hamiltonnak is ilyen magánrepülőgépe van.

Egy Bombardier Challenger 605-ös 2015-ben Malagán
Fotó: Youtube

A Mészáros-féle, osztrák felségjelzés alatt szálló tízéves Bombardier Challenger 605 többnyire a ferihegyi repülőtér betonján, egy félreeső helyen áll, elrejtve a kíváncsi szemek elől.