Orosz zongoraművésznő halála: a BRFK kizárta az idegenkezűséget

2019. december 25., 19:16

Szerző:

Idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a halálesetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálják – válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu kérdésére egy XIII. kerületi hostelben elhunyt orosz zongoraművésznő, Elina Valijeva halálával kapcsolatban.

Elina Valijeva holttestét vasárnap találták meg a hostelben. Jelenlegi információk szerint a nő gázmérgezés áldozata lett. Férfi kísérőjét – orosz sajtó úgy tudja, hogy a barátját – súlyos, de nem életveszélyes állapotban vitték be a Péterffy Kórházba.

A 24.hu megkérdezte azt is, bezárták-e a hostelt, de a BRFK szerint hasonló esetekben sem rendőrségi hatáskör. Gázmérgezésről más bejelentés nem érkezett, vagyis a hostel többi szobában valószínűleg nem szivárgott a gáz.

Elina Valijeva az oroszországi Baskír Köztársaság székhelyén, Ufában született, több nemzetközi díj nyertese, ismert orosz minisztériumi ösztöndíjas zongoraművész volt.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.