Elgázolt egy embert a hármas metró

Életveszélyes állapotba került.

2021. május 28., 18:18

Szerző:

Elgázolt egy embert a metró a Gyöngyösi utcánál péntek délután – tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóség szóvivője az MTI-t. A mentőszolgálat közlése szerint a férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Kisdi Máté elmondta: a fiatal férfit a tűzoltók kiemelték a szerelvény alól, majd átadták a mentőknek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a 30 év körüli férfi életveszélyes koponya-, mellkasi- és végtagsérüléseket szenvedett. A helyszínen stabilizálták az állapotát, de eszméletlen állapotban, lélegeztetve szállították kórházba.

A baleset miatt a 3-as metró helyett Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között átmenetileg pótlóbusz közlekedett.

Kora este a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán már azt írta: a 3-as metró ismét a felújítás idején érvényes forgalmi rend szerint közlekedik.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.