Elpusztult Mambo és Betty, a Magyar Nemzeti Cirkusz két elefántja, a szadai szafariparkban temették el őket

2020. október 23., 13:33

Szerző:

Elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark (Safari Park Szada) két elefántja, a 37 éves Mambo és a 35 éves Betty.

Blikk beszámoója szerint René Casselly, a cirkuszfamília tagja szerdán a Facebookra írta ki, hogy: „Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálának oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak."

A hírt eredetileg állatvédők hozták nyilvánosságra, szerintük az állatok már jóval korábban, nyár végén pusztultak el. Daniela Freyer, a „Pro Wildlife” állatjóléti szervezet társalapítója azt mondta a Bildnek, hogy egy fellépés után, egy kamionban pusztultak el az állatok.

René Casselly Jr. ezt tagadta.

Boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az elefántokat a park területén temették el.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.