Eldőlt az ellenzéki lista első hét helyének sorsa

A teljes listára még várni kell. 

2022. január 10., 12:35

Szerző:

Azt még nem lehet tudni pontosan kik szerepelnek az ellenzéki közös listán, de az első hét hely sorsáról megszületett a döntés. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az első öt helyen az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei fognak szerepelni. A hatodik helyre az MSZP társelnöke Tóth Bertalan, a hetedikre pedig Ungár Péter, az LMP politikusa került.

A lista tehát jelenleg így áll: 

  1. Márki Zay Péter (listavezető miniszterelnök-jelölt)
  2. Dobrev Klára, DK
  3. Karácsony Gergely, Párbeszéd
  4. Jakab Péter, Jobbik
  5. Fekete-Győr András, Momentum
  6. Tóth Bertalan, MSZP
  7. Ungár Péter, LMP

Telex információ szerint a pártok Márki-Zay Péter nélkül folytattak egyeztetést. A megbeszélés pártelnöki szinten zajlott még múlt hét hétfőn és kedden. A tárgyalások értelmében a kampányügyekben, a napi, operatív kérdésekkel kapcsolatban a miniszterelnök-jelölt csapat fog dönteni akkor, ha a pártok nem tudnak megegyezni. 

A lap szerint a vitás programpontokkal kapcsolatban Márki-Zay harminchárom módosító javaslatát fogadták el. A pártok abban is megállapodtak, hogy öt éven belül bevezetnék Magyarországon az eurót, valamint arról is, hogy nem lesz választási ígéret a Budapest-Belgrád vasútvonal leállítása, a projektet azonban felülvizsgálják, és ha szükséges leállítják majd. 

Továbbra sem sikerült megállapodniuk arról, hogy a közös program tartalmazza-e a melegházasság engedélyezését vagy sem, illetve arról sem született döntés, hogy Márki-Zay javaslata értelmében három roma származású politikus is befutó helyet kap a közös listán. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/168.hu)

Hullámvasútszerűen változatos időjárásban lesz részünk a hétvégén: egy mediterrán ciklon fogja borzolni a kedélyeket. Rengeteg csapadék, havazás, hófúvás és helyenként akár 90 km/órás széllökések is lehetnek.