Elázik az ország

Nem lesz hideg, cserébe szakadatlanul esni fog az eső.

2022. december 6., 06:43

Szerző:

Az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat – írja legfrissebb előrejelzésében az Országos Meteorógiai Szolgálat. 

Eközben reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő.

Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: Met.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.