Úgy volt, hogy éhségsztrájkba kezd Bakács Tibor a Parlamentnél, de délutánra meggondolta magát, és erre nyomós oka volt

Hétfőn éhségsztrájkba akart kezdeni a Parlamentnél Bakács Tibor a végrehajtási törvény megváltoztatásáért. Vasránap délután azonban már azt írta, mégsem éhségsztrájkol. A felhajtásnak egyetlen célja volt csupán: a körülötte kialakult figyelmet arra akarja használni, hogy pénzt gyűjtsön egy rákos kollégája gyógyszerére.

2024. március 3., 15:03

Szerző:

A 24.hu arról számol be, hogy hétfőn éhségsztrájkba kezd a Parlamentnél Bakács Tibor a végrehajtási törvény megváltoztatásáért. 

„Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgy is vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát”

– kezdi Bakács Tibor, korábbi újságíró közösségi médiában közzétett bejegyzésében, amit az nlc.hu szemlézett. Bakács komoly elhatározásra is jutott:

„Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány-színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben. Ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság.”

A nlc.hu szerint Bakács hozzáteszi, jelenleg 310 ezer forint a fizetése, ami szerinte csak párizsira elég a mindennapokban. Arra is számít, hogy erőszakosan lépnek majd fel ellene a sztrájk során, sőt, még előfordulhat, hogy pszichiátriára is elküldik – ám ezzel nem törődik.

Bakács Tibor meggondolta magát

Vasárnap szintén a közösségi média felületén adta hírül Bakács, hogy mégsem éhségsztrájkol.

„Most nagyon sokan megfognak haragudni rám, törölnek, gyalázni fognak, de nem baj, nem bánom, s abban bizom, megértitek, miért csináltam ezt.
Hétfőn nem fogok éhségsztrájkolni” – kezdi a bejegyzését.

Ezután pontokba szedve közli az okokat, amelyek végén kiderül, egy rákos kollégáján szeretne segíteni, ezért vállalta ezt a „gerilla-marketinget”. Magára vonta a figyelmet, hogy aztán ezt a figyelmet a kollégájára irányítsa, neki gyűjt pénzt a gyógyszerre a hírveréssel.


„Ha a közösségi térben, ami pusztán indulatú töltésű, s arra szolgál, hogy a tömegeket manipulálja – nekem sem megy nehezen, közlöm, hogy kész vagyok a halálra – akik ismernek, tudják, hogy igaz – elindítom a kommandósaimat, hogy megszerezzék a szükséges pénzt. Nem nagy összeg, 12000 000 forint, ennyi az a gyógyszer, amire a kollégámnak szüksége van. Meg kell köszönnöm azoknak, akik már utaltak, de két nap alatt még nem jött össze” – írja.

(Fotó:  168.hu Archív)