Egyre valószínűbb, hogy csak egy népszavazás lesz április 3-án

Az ellenzék elkésett.

2022. január 23., 10:46

Szerző:

A kormányhoz közeli Nézőpont Intézet elemzője vasárnap arról beszélt, hogy a „jogorvoslati határidők miatt nem lesz lehetséges, hogy április 3-án, a parlamenti választásokkal és a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazásával egy időben döntsenek a választók az ellenzék Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló népszavazási kérdésekben, írja az MTI. 

Erdélyi Rezső Krisztián kijelentette, az időpontról már lecsúszott a baloldal.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a héten a kormánypárti elkötelezettséggel nemigen vádolható Political Capital is. Az elemző szerint Karácsony Gergely több alkalommal is ellentmondásba keveredett az aláírásgyűjtés határidejével kapcsolatban, és mivel már elkönyvelték, hogy április 3-án nem tudnak szavazni majd az ő népszavazási kérdéseikről, ezért elkezdték hibáztatni az állami szerveket és a kormányt. 

Az ellenzék a héten adta le a Nemzeti Választási Bizottságnak a 470 ezer aláírást, az NVI-nek azonban 60 napja van elbírálni, így nem kizárt, hogy emiatt csúszhat le az ellenzék az április 3-ai dátumról.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter Hivatalos Facebook-oldala)

 

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti