Egyre több fenyegetést kapnak az egészségügyi dolgozók

Az egészségügyi dolgozók napjait sokan próbálják megnehezíteni. 

2022. január 15., 10:20

Szerző:

Az egészségügyi dolgozók nap mint nap a járvány megfékezéséért küzdenek, ezzel szemben egyre több fenyegetésről és őket érő atrocitásról számolnak be – írja az MTI-hez eljutatott pénteki EMMI közlemény.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében kiemeli, hogy az omikron variáns a koronavírus korábbi mutációinál lényegesen gyorsabban terjed, épp ezért a háziorvosok bevonása kiemelten fontossá vált az oltási akcióban. Ugyanakkor

egyre több háziorvos és egészségügyi dolgozó számol be olyan őket érő atrocitásokról és fenyegetésekről, melyek nap mint nap nehezítik emberfeletti munkájukat. 

„Az EMMI a fenyegetés, a bántalmazás és az oltásellenes megnyilvánulások minden formáját visszautasítja és mélyen elítéli. Egyben felhívja a figyelmet arra is, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak kiemelt büntetőjogi kategóriába tartozik” – nyomatékosította a minisztérium. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

18:37

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.