Egyre nagyobb károkat okoznak a farkasok a Bükkben

Az agrárgazdasági kamara elnöke szerint a gazdák veszteségei mellett a farkasok a háziállatokra és az emberekre is veszélyt jelenthetnek.

2021. május 31., 12:28

Szerző:

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke által közzétett videó szerint a térségben lévő farkasok jelentős gazdasági károkat okoznak, sőt előbb-utóbb az emberekre is veszélyt jelenthetnek – írja a Blikk

Egy telkibányai gazda szerint csak nála egy év alatt 50-60 borjú tűnt el, 6-7 juhot széttéptek a vadak, illetve egy nagy értékű tenyészbikája sem került elő – írja a 24.hu. A villanypásztor sem megoldás a farkasok ellen, mert az állatok alatta kaparnak utat. Ezért a legelő állatok nagy részének az istállóban kell maradnia.

Mivel a farkasállományt nem vadásszák, így elképzelhető, hogy az emberekre is veszélyesek lehetnek. Egyelőre a vadállományban okoznak nagy kárt, ám már a háziállatok is egyre nagyobb veszélyben vannak. Az agrárkamara elnöke ezért azt a kérdést tette fel a videóban, hogy kinek kellene viselnie a védekezés terheit.


(Kiemelt képünk illusztráció: Biosphoto/AFP | Pierre Vernay)

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.