Egymilliárd forint értékű hamis parfüm érkezett Nagykanizsára

A hamisított termékek akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

2022. április 28., 09:24

Szerző:

Több mint egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán egy Távol-Keletről érkező konténerben, tájékoztatta a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Joó Hilda közölte: egy elektronikai szállítmány elvámolását kérte egy magyar cég a nagykanizsai vámudvarban. A pénzügyőrök a bejelentett termékekből azonban feltűnően keveset találtak, ugyanakkor a konténer hátuljában lévő kartondobozokban különböző ismert márkájú, de hibás feliratú parfümök voltak. Az előzetes szakértői vélemény szerint a mintegy 40 ezer üveg parfüm mindegyike hamisítvány, amelyeket a védjegytulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A több mint egymilliárd forint értékű szállítmányt a NAV lefoglalta. A közlemény kitér arra is, hogy a hamisított termékek kiszűrése a piacról azért fontos, mert azok a gazdaság szereplőinek jelentős károkat okoznak, a vásárlóknak pedig egészségügyi kockázatot jelent

(Kiemelt kép: A NAV munkatársai által lefoglalt hamis parfümök a Nagykanizsai Vámudvarban. Forrás: NAV/Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.