Egyhetes közlekedési razzia indult az utakon

A közlekedési hatóságok összehangolt akciója idén december 5. és 11. között az ittas vagy bódult állapotban lévő vezetőket célozza.

2022. december 5., 12:00

Szerző:

Az európai szinten összehangolt akciót, az úgynevezett Roadpolt minden évben, nyáron és télen tartják a közlekedési hatóságok – tudatta a HVG.  A rendőrség hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint

idén Magyarországon a december 5. és 11. közötti akció során a kiemelt ellenőrzés célja az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése.

A Roadpol hivatalos nemzetközi oldala szerint az Európai Unióban csak a vezetők 5 százaléka vezet ittasan, mégis ők okozzák a közlekedési balesetek 20 százalékát. A kábítószer hatása alatt álló vezetők is komoly aggodalomra adnak okot. 

A Roadpol Alkohol és Drog Akciója nem csak arra szolgál, hogy csökkentse az ittas vagy bódult állapotban lévő vezetők számát, hanem hogy felhívja a figyelmet a témára. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Autóst állít meg egy rendőr Budapesten, a Váci út elején 2022. április 17-én. Országszerte közúti ellenőrzéseket tartanak húsvétkor, a rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére koncentrálnak. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)