Egyenek csak húst - Így gúnyolódott a krumpliosztásból kihagyott szegény családokon a polgármester

A Hadházynak panaszkodó kisvaszariak szerint a polgármester azoknak nem adott az ingyenkrumpliból, akik lájkolták az ellenzéki politikus videóját a falu uniós támogatásának felhasználásáról.

2021. május 10., 13:53

Szerző:

Azt a polgármester is megerősítette Hadházy Ákosnak, hogy múlt héten náluk is volt krumpliosztás. A helyiek azonban azt mondták az ismét Kisvaszarra látogató független képviselőnek, hogy csak az kapott a krumpliból, aki nem lájkolta a bejegyzéseit a roma pénzek elköltéséről. A többieknek azt mondták, egyenek inkább húst - olvasható az ellenzéki politikus Facebook-oldalán

Kisvaszar egy 300 fős baranyai falu, összesen 400 millió forint EU-s támogatást kapott a romák felemelésére - emlékeztet Hadházy. Mint írja, amit eddig megtudott a pénz sorsáról, az korántsem megnyugtató.

Az egyik család házára kiszögelték az EU-s táblát, de a felújítás elmaradt, mert állítólag elfogyott a pénz. A képviselő közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, hogy kikkel szerződtek, mire és mennyiért, de a járványvédelmi intézkedések akadályozására hivatkozva 45 nappal megosszabbították az adatközlés határidejét - írja.

Eközben viszont beindult a panaszukat arccal, névvel vállaló helyiek presszionálása és a jelek szerint a csendben maradók krumplival jutalmazása is, ezért utazott ismét Hadházy Ákos Kisvaszarra, Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik helyi választókerületi elnökével együtt.

Mint írja, iszonyatos látni, hogy sokan mennyire kiszolgáltatottak a közmunkáról döntő polgármesternek. A helyiek ilyen fenyegetésről is panaszkodtak: aki bírálni meri a polgármestert, elveszítheti a közmunkát.

 

(kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.