Egyelőre felhős, de csütörtökre kisüthet a nap

A nyugat felől fölénk sodródó vastagabb felhőtömbök egyre jobban szakadoznak, gomolyosodnak, másutt gomolyfelhős idő várható. Éjszakára átmenetileg kiderül az ég, de északnyugaton maradhatnak felhősebb körzetek, illetve délkelet felől fátyolfelhőzet érkezik, amely csütörtökön napközben a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik.

2023. június 14., 16:56

Szerző:

Csütörtökön északnyugat felé haladva számíthatunk több napsütésre. Napközben helyenként lehet zápor, esetleg zivatar, majd csütörtök késő délutántól, estétől a délkeleti, keleti határszélen eredhet el az eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken pár fokkal hűvösebb, a belvárosi részeken, tópartokon enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 27 fok között várható.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László.)

08:46

A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő napokban; az első magyar felségjelzésű Leopard 2 A7-es – amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz – szerdán érkezett meg Magyarországra – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM).