Egy hatéves kislány is utazott a Hableányon, egy négyfős család tagjai is az áldozatok között lehetnek

2019. május 30., 17:51

Szerző:

Kilenc dél-koreai családi csoportból állt az a 33 fős turistacsoport, amelyik hajóbalesetet szenvedett a Dunán szerda késő este Budapesten – írja a Korea Times nyomán a 444.

A csoport tagjainak többsége 30-60 éves, de köztük volt egy hatéves kislány is. A kislányra édesanyja és nagyszülei vigyáztak, elvitték egy európai körútra, az édesapa nem tudott velük menni. 

Egy harmincas éveiben járó testvérpár is a hajón utazott. Egyiküket sikerült kimenteni, a másik testvért még keresik. A vízbe esettek között volt három nyugdíjas korú hivatalnok is, de csak egyiküket sikerült kimenteni – írta a koreai lap. Valószínű, hogy egy négyfős család tagjai is életüket vesztették.

Szintén a Korea Times írta egy másik cikkében, hogy a hét túlélő közül hat nő és egy férfi, 31 és 66 éves kor között.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.