Egy fideszes képviselő megmagyarázta miért születik kevés gyerek: kevés a szép közterület

A XV. kerületi helyi fideszes képviselő, Mihály Zoltánné szerint azért születik kevés gyerek, mert kevés szép közterület van, ami az ellenzék hibája.

2022. május 2., 18:31

Szerző:

Az ellenzéki önkormányzati képviselőkön kérte számon egy fideszes képviselő, hogy kevesebb gyerek születik a XV. kerületben. Mihály Zoltánné Kis Mária  arra következtetésre jutott, hogy több gyerek születne, ha szebbek lennének a közterületek. De nem azok, ezért a kevesebb újszülöttről az ellenzéki képviselők tehetnek – írta a Magyar Narancs.

A képviselő a képviselő-testület csütörtöki ülésén azt kérdezte a kerületet vezető ellenzéki oldaltól, hogy mit tettek  2019-től a születésszám növelése érdekében. A kérdést arra alapozta, hogy az óvodások száma tíz év alatt 2283-ról 1850 főre csökkent a kerületben. A felvetését, kérdését élénk nevetés kísérte, majd Cserdiné Németh Angéla DK-s polgármester felhívta a fideszes képviselőnő figyelmét arra, hogy az óvodáskorúak száma nem változik a kerületben, évről évre 580- 600 gyermek érintett. Ami változik, az a szülők attitűdje; egy részük úgy dönt, nem kerületi óvodát választ, hanem a belvárosi munkahelyéhez közelebbit.

Mihályné emellett kritizálta, hogy a kerületben nem valóslt meg a bérlakásprogram, a Fidesz által elkezdett, de félbemaradt orvosi rendelő sem fejeződött be. „Kerületünkben csak akkor költöznének fiatalok, ha ápolt, szép, otthonos közterületeink lennének és bérlakások épülnének” – vonta le a következtetést Mihályné.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Tegnap 20:54

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.